Spoed? Bel 0519-292526
Spoed? Bel 0519-292526

Wijziging vuurwerkmedicatie

Geplaatst in Praktijk | 5 december 2019

Beste eigenaar,

Wij willen u tijdig op de hoogte stellen van een wijziging in het type medicatie dat gebruikt wordt bij vuurwerkangst voor honden.

Het gaat hierbij om het angstremmende medicijn Alprazolam (een humaan product). Deze tablet werd door ons en vele andere dierenartsen verstrekt bij honden met vuurwerkangst. Doordat er een alternatief op de markt is gekomen die volgens de regelgeving eerste keus voor de hond is, zal u vanaf nu een ander medicijn van ons meekrijgen.

Het alternatief, dat ook angstremmend werkt bij harde geluiden, is Pexion®. Pexion® is een geregistreerd product voor de hond bij epilepsie maar werkt in een aangepaste dosering ook voor (vuurwerk)angst. Dit medicijn dient in tegenstelling tot Alprazolam ten minste twee dagen voordat de angstperiode start (bijvoorbeeld Oud en Nieuw) gegeven te worden.

Zorg daarom dat u tijdig de Pexion® besteld, zodat u ook op tijd kunt beginnen met het opstarten van de medicatie. Het bestellen van medicijnen kan via onze Dierenartsenpraktijk Dokkum App of door te bellen naar de praktijk op werkdagen tussen 08.00-18.00 uur. Als u de bestelling voor 12.00 uur doorgeeft, ligt het doorgaans dezelfde middag vanaf 15.00 uur voor u klaar.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd!

Nieuwsoverzicht