Spoed? Bel 0519-292526
Spoed? Bel 0519-292526

Voor paardeneigenaren: belangrijke wijziging!

Geplaatst in Paarden | 26 januari 2023

Beste paardeneigenaren,

We zijn het jaar nog maar net begonnen en we hebben al een paar belangrijke veranderingen in onze dienstverlening. In deze brief informeren we jullie hierover.

Vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd is Theo Bruggeling per 1 januari uit de maatschap gegaan. Wij zijn er blij mee dat hij de praktijk nog zal blijven ondersteunen op de maandagochtend op woensdag de hele dag en vrijdagochtend. Tijdens de spoeddienst zullen jullie hem ook nog treffen.

Daarnaast heeft Sita Huitema besloten ons te verlaten. Zij is begonnen aan een nieuwe opleiding en wij wensen haar heel veel geluk! Helaas is er in heel Nederland, maar vooral hier in het noorden, een tekort aan dierenartsen. We zijn al sinds de zomer op zoek naar een nieuwe collega, maar hebben tot nu toe geen succes. Tips zijn welkom! Ervaren dierenarts Chris Brattinga hebben wij bereid gevonden ons af en toe te helpen in de spoeddienst.

Gezien de toegenomen werkdruk, tekort aan personeel en gestegen kosten hebben we moeten besluiten een aantal wijzigingen door te voeren. Op deze manier hopen we de kwaliteit van de service die wij bieden zo hoog mogelijk te houden, en toch zoveel mogelijk paarden te helpen.

De belangrijkste wijzigingen in onze service zal bestaan uit een aangepaste merrie begeleiding. We bieden vanaf dit jaar een merrie begeleidingspreekuur aan op de praktijk. Elke dag tussen 16.30u en 17.30 is er een dierenarts op de praktijk aanwezig om merries te scannen. Op de praktijk kan je rechts afslaan en om het pand heen rijden, de merrie hoeft niet van de trailer af om gescand te worden. De merrie moet wel van tevoren zijn aangemeld. Voor de scans op de praktijk is er een merrie begeleidingspakket.

De merrie begeleidingspakketten op stal, zoals we vorig jaar aanboden, komen te vervallen. In plaats hiervan rekenen we losse scans en de voorrijkosten.

In het weekend bieden wij alleen scannen op de praktijk aan tijdens het merrie begeleidingsspreekuur. We komen in het weekend niet meer aan huis scannen.

Voorwaarden merrie begeleidingspakket op de praktijk:

Het pakket geldt voor merries die geïnsemineerd worden met vers sperma. Het is inclusief de scans voor ei-cel controle gedurende 3 cycli, drachtcontrole op dag 18, dag 32 en een gust controle in september. Voor meer drachtcontroles rekenen wij een losse scan. Het pakket is exclusief behandelingen, medicijnen en insemineren.

Heb je een merrie die met diepvries sperma geïnsemineerd moet worden? Neem dan even contact op met de praktijk voor de mogelijkheden.

Als je diergeneeskundige hulp nodig hebt staan wij voor je klaar.

Met vriendelijke groet,

De paardendierenartsen

Nieuwsoverzicht