Spoed? Bel 0519-292526
Spoed? Bel 0519-292526

Aanvullend onderzoek

Aanvullend onderzoek

Laboratorium diagnostiek

Indien er aanvullend onderzoek nodig is om tot een diagnose voor uw dier te komen, beschikken wij over een goed uitgerust laboratorium.  Hierdoor is het mogelijk om snel tot een uitslag te komen zodat wij u dier zo snel mogelijk kunnen helpen.

Voor specifieke bepalingen sturen we het materiaal door naar het laboratorium in Utrecht. De uitslag hiervan kan soms enkele dagen duren.

Echo

Wij beschikken over een echoapparaat waarmee wij op een veilige en pijnloze manier verder inzicht kunnen krijgen in de problemen die zich in de buik voordoen bij uw hond of kat. Daarnaast kunnen wij vanaf 28 dagen na de dekking ook vaststellen of uw hond of kat drachtig is.

Röntgen

Op onze praktijk beschikken wij over een digitale röntgen. Hierdoor kunnen wij de foto’s snel ontwikkelen en dit betekent dat we belangrijke informatie over uw huisdier snel paraat hebben en met u kunnen bespreken.

Bloeddrukmeting

Wij beschikken over een moderne bloeddrukmeter voor kat en hond. Vooral bij katten met hartproblemen, nierproblemen en schildklierproblemen, raden wij aan de bloeddruk te controleren. Het is bekend dat bij deze aandoeningen de bloeddruk stijgt, en dat heeft een nadelig effect op verschillende organen en het functioneren van het dier. Ook bij oudere katten wordt steeds vaker routinematig een  bloeddrukmeting uitgevoerd, om problemen vroegtijdig op te kunnen sporen. Bloeddrukmeting wordt natuurlijk ook bij de hond uitgevoerd. Bij de hond wordt het met name gebruikt bij hartklachten.